Nyomtatás
PDF

Lej árfolyam ma - Román lej valuta árfolyam (RON-HUF árfolyam)

on . Posted in Árfolyamok - Román lej árfolyam

LEJ ÁRFOLYAM - Román lej-forint árfolyam ma - Román lej (lei) valuta árfolyam (RON-HUF árfolyam). A legfrissebb, mai román lej árfolyam megtalálható oldalunkon. A román lej valuta árfolyamának adatait a Európai Központi Bank szolgáltatja. Bankok és pénzváltók lej árfolyamai, román lej deviza árfolyamok, részletes grafikonok.

RON Román lej árfolyam

Az alábbi táblázatok és grafikonok a lej forinthoz viszonyított aktuális árfolyamát mutatják, melyek néhány percenként frissülnek:

Román lej-forint valutaváltó:
Source: Rate




A román lej Románia 1867. április 22. óta az ország hivatalos pénzneme, váltópénze a bani. A leu szó románul oroszlánt jelent, míg a ban szó románul pénzt jelent.

A magyarban használt lej és bani szavak a román többesszám (helytelen) átvételéből erednek, de mára teljesen szokásossá váltak. A lej forma honosodott meg a lengyel és az orosz nyelvben is.

2005-ben bevezették az új, negyedik "generációs" lejt. A pénzreform eredménye lett, hogy 1 új lej 10000 régi lejjel egyenlő. A régi valuta ISO 4217-kódja ROL volt, az új valuta kódja pedig RON. A régi bankjegyek 2007. január 1-jétől már csak a Román Nemzeti Bank fiókjaiban válthatók át újra. Románia Európában elsőként és egyedüliként tért át a polimer alapanyagú bankjegyek használatára.

Az Európai Központi Bank mai napi hivatalos Román lej árfolyamát megtalálja weboldalunk jobboldali sávjában! >>>

Kérjük kattintson Románia zászlajára RON és ekkor láthatja, hogy 1 lej mennyit ér a táblázatban szereplő többi valutához viszonyítva a mai napon érvényes hivatalos árfolyam szerint.