Hétvége előtt vegyes teljesítmények az Ázsiai tőzsdéken

Pénteken jelentős gyengüléssel zártak a vezető ázsiai tőzsdék, míg a hétvége előtti kereskedési nap összességében vegyes teljesítményeket hozott a régió számos tőzsdéjén. Az irányadó mutatók hullámvasútja a gazdasági indikátorok és globális hírek hatására alakult ki.

A tokiói börze, amely a térség legnagyobb és irányadó tőzsdéje, a Nikkei225 index csökkenéssel zárta a napot, 2,01 százalékos visszaeséssel, és 31 627 ponton állt meg. Az általánosabb képet nyújtó Topix index is negatív irányba mozdult el, 0,88 százalékkal mutatott gyengülést.

Az ausztrál tőzsde már korábban bezárt, de a kereskedés során az irányadó mutató 0,90 százalékos esést regisztrált. A tajvani börze sem maradt el a gyengülés sorától, 1,72 százalékkal fejezve be a kereskedési napot.

A kereskedés ezen a napon még néhány helyen folytatódott Ázsiában. A sanghaji tőzsde 0,21 százalékos visszaesést mutatott nyolc órakor, míg a hongkongi tőzsde 0,79 százalékos csökkenést jelzett. Szöulban a kereskedés során mérsékelt 0,73 százalékos gyengülést tapasztaltak.

A nyersanyagpiacon is érezhető volt a változás. Az északi-tengeri Brent olajfajta ára hordónként 50 centtel nőtt, 0,61 százalékos emelkedést jelentve, és elérve az 83,86 dolláros szintet. Az arany ára unciánként 0,24 százalékkal csökkent, 170 dollárral került lejjebb, és így 1942,40 dolláron zárt.

A befektetők és piaci szereplők figyelmét továbbra is a gazdasági folyamatok és globális események befolyásolják, és az ázsiai tőzsdék reakciója változó, ahogy a térség különböző gazdaságai és piacai reagálnak a kihívásokra és lehetőségekre.

Forrás: MTI

Facebook Hozzászólás

Recommended For You

About the Author: Gazdasagi Guru