Az Ázsiai tőzsdék továbbra is pozitív teljesítményt mutatnak

Az ázsiai tőzsdék lendületes emelkedéssel folytatták a kereskedést kedden. A vezető ázsiai tőzsdék zárásakor pozitív eredményeket értek el, és a reggel 8 órakor nyitva tartó térségbeli börzék is mind pozitív irányt jeleztek.

A tokiói tőzsde irányadó mutatója, a Nikkei 225 index, 0,10 százalékkal erősödve 32 230 pontra nőtt. A szélesebb körű részvényeket figyelő Topix mutató pedig 0,12 százalékos emelkedést regisztrált.

Az ausztrál tőzsde vezető mutatója is emelkedést mutatott, 0,53 százalékkal erősödve. Ugyancsak kedvezően alakult a tajpeji börze teljesítménye, amely 0,69 százalékos emelkedést jelzett.

A közép-európai idő szerint reggel 8 órakor még nyitva tartó sanghaji tőzsde 1,30 százalékos, a hongkongi tőzsde pedig 2,30 százalékos emelkedést mutatott. A szöuli tőzsde is pozitív irányt jelezett, 0,35 százalékos pluszt regisztrálva.

Az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára enyhe visszaeséssel, 9 centtel (0,11 százalék) csökkent, és így 83,78 dolláron állt.

Az arany ára unciánként 0,28 százalékos növekedéssel emelkedett, 5,45 dollárral vagyis így 1952,25 dollárra emelkedett.

Az ázsiai tőzsdék erős teljesítménye jelzi a befektetők pozitív hangulatát, amely a gazdasági fundamentumok és a globális piaci dinamika következtében alakulhatott ki. A kereskedési folyamatok továbbra is a geopolitikai események és a gazdasági adatok függvényében alakulnak majd.

Forrás: MTI

Facebook Hozzászólás

Recommended For You

About the Author: Gazdasagi Guru