47 százalékos növekedést ért el a Skoda az év első kilenc hónapjában

A cseh autógyártó óriás, a Skoda Autó örömmel jelentette be, hogy az év első kilenc hónapjában az autógyártásban jelentős növekedést ért el. Összesen 777 500 személyautót állítottak elő, ami 14,6 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest, ezt a vállalat pénteki közleményében hozta nyilvánosságra.

Az elmúlt időszakban végzett beruházások értéke elérte a 503 millió eurót, bár ez egy 16,9 százalékos csökkenést mutat éves összehasonlításban.

A Skoda Auto a német Volkswagen csoport tagja, és a vállalat üzemi nyeresége a január-szeptember időszakban 47 százalékkal nőtt, elérve a 1,26 milliárd eurót. Az értékesítés bevételei is pozitív irányba mozdultak el, 29,5 százalékos növekedéssel 19,659 milliárd euróra emelkedtek.

Holger Peters, a vállalat pénzügyi igazgatója rámutatott, hogy az eredményeket még mindig befolyásolja a Skoda döntése Oroszországban történő tevékenységének beszüntetéséről. Ugyanakkor kihangsúlyozta, hogy a Skoda főként az elektromos autók fejlesztésére irányuló beruházásokra koncentrál. Az Enyaq néven ismert modell eladásai évről évre folyamatosan emelkednek, és az idei évben 47,6 százalékos növekedést értek el.

A Skoda Auto az év első kilenc hónapjában 642,200 autót értékesített, ami 17,9 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A legnépszerűbb modell, az Octavia értékesítése 35,8 százalékkal növekedett, elérve a 145,000 darabot – tájékoztatta Martin Jahn, a vállalat kereskedelmi igazgatója.

A Skoda jelenleg 11 különböző modellt kínál a piacon, és gyártóbázisai Csehországban, Szlovákiában, Kínában, Indiában és Ukrajnában találhatók. Nemrégiben a Skoda terjeszkedési terveket is bejelentett a vietnami piacra. Csak Csehországban a cég mintegy 30,000 embert foglalkoztat.

Forrás: MTI

Facebook Hozzászólás

Recommended For You

About the Author: Gazdasagi Guru