Nagyot ugrottak a kötelező biztosítás árak idén

2024 első negyedévében a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) díjai jelentősen emelkedtek Magyarországon. Az MNB friss statisztikái alapján a normál használatú személygépkocsik éves átlagos díja 7%-kal nőtt egyetlen negyedév alatt, míg az előző évhez... Read more »

Ennyien választották az új katát Magyarország egyik legnagyobb fintech cége szerint

A vállalkozások száma 2022 óta nagyjából százezerrel 724 ezerre nőtt a Számlázz.hu-nál, azonban a katások a korábbinál jóval kisebb mértékben képviseltetik magukat. Míg 2022-ben 261 ezer vállalkozó mondta magát katásnak, jelen pillanatban... Read more »

Hogyan segíti cégünk gazdasági növekedését egy business coach?

Egyáltalán, ki az a business coach? A business coach olyan szakember, aki széles körű szakértelemmel és tapasztalattal rendelkezik a vállalkozások és üzleti tevékenységek területén, és segítséget nyújt az üzleti célok elérésében és... Read more »

47 százalékos növekedést ért el a Skoda az év első kilenc hónapjában

A cseh autógyártó óriás, a Skoda Autó örömmel jelentette be, hogy az év első kilenc hónapjában az autógyártásban jelentős növekedést ért el. Összesen 777 500 személyautót állítottak elő, ami 14,6 százalékos növekedést... Read more »

Az alacsonyabb árak jegyében az utóbbi évek legjobb pénzügyi évét zárta az IKEA

Az IKEA 2023-as pénzügyi évét összefoglalva büszkén jelentette be az Inter IKEA Group vezérigazgatója, Jon Abrahamsson Ring, hogy a vállalat számokban is elérte az általunk kitűzött célokat és továbbra is elkötelezett azok... Read more »

Rekordnövekedés a Brit autópiarban: 21% -kal több új autóeladás szeptemberben

Nagy-Britanniában szeptemberben a 30 éves rekordot megdöntve 272,610 új autó talált gazdára, ami 21%-os növekedést mutat az előző évhez képest. Ez már a 14. egymást követő hónapban, ahol emelkedést regisztráltak a brit... Read more »

23 éves csúcsra emelkedtek a jelzáloghitelek kamatai az Egyesült Államokban

Az Amerikai Jelzáloghitelező Bankok Szövetsége (MBA) kimutatása szerint a 30 éves jelzáloghitelek kamatai szeptember 22-ével záródott héten az elmúlt két évtized legmagasabb szintjére emelkedtek az Egyesült Államokban. Az MBA kimutatása szerint a... Read more »

Megkezdődhet a kitermelés a legnagyobb brit tengeri olajmezőn

Az Egyesült Királyságban új lendületet kapott az olajkitermelés, mivel engedélyezték a legnagyobb brit tengeri nyersolajmező, a Rosebank kitermelését. A brit szakhatóság, a North Sea Transition Authority (NSTA) engedélyezte a norvég Equinor és... Read more »

Erős nyitás a Nyugat-Európai és Ázsiai tőzsdéken

Pénteken pozitív hangulatban indult a kereskedés a vezető nyugat-európai és ázsiai tőzsdéken is. Nyugat-Európa: A londoni FTSE100 index 0,78 százalékos erősödéssel nyitott a kereskedés kezdetén. Ugyanebben az időszakban a frankfurti DAX-30 index... Read more »

Csökkenési trendben az Euróövezet és EU Ipari termelése

Az euróövezet és az Európai Unió ipari termelése csökkent júliusban mind havi, mind éves összehasonlításban az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat friss adatsorai szerint. A júliusi adatok alapján az euróövezet ipari... Read more »